Благинки

Защо и как да си поръчваме стоки през адреси в Германия

С тази статия искам да ви покажа как, чрез специализирани фирми да си поръчвате стоки от китайските сайтове като АлиЕкспрес до адреси в Германия, като по този начин ще получите няколко удобства. Първото удобство е, че понякога някои продукти, като например батерии или друга електроника не се доставят до България и разни други страни, обикновено поради ограничения от различните пощенски и куриерски услуги. В този случай просто си ги поръчвате в друга държава и после от там ви ги доставят на ваш адрес в България.
Второто и за мен по-важно удобство е, че по този начин спестявате време и прескачате мудността на Български Пощи. Опитът ми показва, че така пратките ми пристигат приблизително със седмица по-бързо, дори като включим в срока доставката от Германия до България, което е около 5-7 дена. Друго, което съм забелязал, е че по-принцип стоките пристигат много по-бързо до Германия, може би защото заради по-бързи пощенски услуги или защото ги пращат от близък локален склад, не знам, но резултатът е налице.
Друга причина е, че вече за все повече стоки се плаща за доставка до България, от няколко цента или долар за дреболии, че и повече за по-големите неща. В повечето случаи, ако изберете доставка Германия, то доставката е безплатна. Да, разбира се, че после ще платите няколко лева за използването на този чужд адрес, но горе долу излиза същото, а е и по-бързо.

Важно: от 01.01.2021 година заради Brexit ви съветвам да избирате Германия като държава, където да получавате пратките си.

Кои фирми използвам за доставки

В България съществуват няколко фирми, чрез които може да получите адрес в Германия, на които да поръчвате неща, а после те ги транспортират до България. Аз лично използвам две от тях.

Dostaviam.com

Dostaviam.com ви предоставят адрес в Германия, на който да поръчате стоките си. После може да ги вземете от техни офиси във София, Пловдив, Хасково и Димитровград или да ви ги изпратят директно до дома или офис на Еконт. Чрез този сайт може и директно на тях да си поръчате съответен продукт, като съответно за това ще трябва да им платите комисионна.

Gabco.org

Gabco също ви предлага адреси до Германия, с тази разлика, че имат офиси само в София, но също предлагат доставка до ваш адрес със Speedy или Еконт.

Ако обмисляте да се възползвате от тази благинка, то разгледайте условията на двете фирми за доставки и вижте коя ще ви допадне повече. Може да напишете коментар, ако използвате някоя друга фирма и имате опит с това.

Gabieli

Приятел ми спомена и за тази фирма, която само бях чувал, но не бях изпробвал. Отзивите са добри, както и цените. Само малко странно ми се струва, че трябва да се регистрират всички пратки в сайта им, с описание, тракинг номер, сайт от където е поръчан и други неща. Това ако трябва да правя за всяка една пратка, която поръчвам, то по цял ден ще трябва да седя на лаптопа и да пиша…
Ще поръчам няколко неща през тях и ще видим.

Едит: Gabieli определено ми стана фаворит при доставяне на пратки от Германия до България.