Джаджи

Смарт часовник Amazfit GTS 2 Mini с GPS

След цели три години ползване на моя Amazfit Bip часовник реших, че вече е крайно време да го сменя с нещо по-ново и модерно. Това беше най-дълго ползваната от мен технологична джаджа. Бях свикнал с нея, а и функциите и ме удовлетворяваха. Реших, че новият ми часовник трябва максимално да се доближава до този модел. Изборът ми се спря на Amazfit GTS 2 Mini. Този часовник притежава следните функции, с които бях свикнал:
Крачкомер, следене качеството на съня, пулсомер, различни спортни режими, прогноза за времето, нотификации при съобщения от всички приложения, нотификация при телефонни обаждания, аларма, таймер и хронометър, компас и GPS.
Новите функции на Amazfit GTS 2 Mini, които го различават от Amazfit Bip са управление на музикалния плеър на телефона, оксиметър и система за измерване на стреса, а за жените има функция за следене на месечния цикъл. Друга съществена разлика е качеството на дисплея, който е AMOLED и като такъв е с отлично качество. Това разбира се се отразява на живота на батерията, която тук вече не е 40-45 дена, а е около 7-14 дена, в зависимост дали ще ползвате функцията Always on display.


Часовникът е с добър и изчистен дизайн, компактни размери и е много лек – само 19.5 грама (без каишките). Самата каишка с размер 20мм е от качествена антиалергична материя и не задържа прах. Въпреки малките си размери (1.55 инча) полезната площ на дисплея е голяма и достатъчна, за да може добре да се четат съобщенията. Резолюцията е 354 на 306 пиксела, поддържа 100% NTSC и нямам никакви забележки към качеството на изображенията. Часовникът е водоустойчив до 5ATM.
За свързване с телефона Amazfit GTS 2 Mini използва приложението Zepp, а това за мен наклони още повече везните, защото часовникът може да работи и с алтернативното фенско приложение Notify for Amazfit & Zepp, което разширява още повече функционалността му.

Общите ми впечатления след три седмици използване като цяло са много добри. Наистина успях да намеря достоен наследник на Amazfit Bip като в същото време качеството на дисплея е по-добро, а общия изглед на часовника е луксозен. Бях свикнал дисплеят да свети през цялото време, което е удобство, но при Amazfit GTS 2 Mini така изкарвах само 6-7 дена с един заряд на батерията. С изключен дисплея спокойно се постига 10-тина дни, и дори повече при изключване на функцията за постоянно измерване на пулса. Часовникът е тънък (8.95 мм), лек, елегантен и на слънчева светлина дисплеят му се вижда добре. Има много скинове за него, като препоръчвам за това приложението GTS 2.
Като единствени минуси мога да посоча цената – 90-100 долара както и стърчащия бутон – все ми се искаше да бяха се сетили да го направят продълговат и плосък, а не да имитира пъпка за навиване на класически часовник.
Линк към Amazfit GTS 2 Mini в Aliexpress