Джаджи

GT4 Pro – още един добър бюджетен смарт часовник

 Ще ви покажа още едно бюджетно попадение – умния часовник GT4 Pro, който наскоро открих в AliExpress. Наскоро писах за друг добър бюджетен часовник HAYLOU Watch S8, този обаче е с кръгъл дисплей. Това чудо освен, че е с много добра изработка и много наподобява HUAWEI WATCH 4 PRO, ами и разполага с много функции и настройки.

Часовникът мери крачки, пулс, кислород в кръвта, захар в кръвта, кръвно, температура… Разполага с два бутона – един кръгъл, който се натиска и се върти и един плосък, който само се натиска. Има настройка за кръглия какво да прави при две натискания и при задържането му. Има вграден GPS, може да водите телефонни разговори, има отличен 1.53 инчов дисплей 360х360 пиксела, водоустойчивост IP68 и NFC, с който обаче не може да правите разплащания, а е по-скоро да се копира някаква карта за достъп. Разполага с още много екстри и допълнения – калкулатор, календар и други, а батерията според производителя издържа около 5-7 дена, но според мен ще е по-скоро около 3-5 дена в зависимост от настройките.

При краткото разцъкване на GT4 Pro ми хареса, че може да се настрои в диапазон на часове от деня, в който да се правят здравословните измервания на пулс и кислород в кръвта и на какъв интервал това да се извършва. Говорителят на часовника има достатъчно мощност за провеждане на телефонни разговори, GPS-а не успях да го включа, може би защото бях в сграда и не съм излизал с навън с него. Компасът работеше без проблем на закрито.

Има 5 различни потребителски интерфейса, няколко вградени скина на часовника и още много в приложението, което се нарича RDFit. Има възможност и за Always On Display, но това разбира се ще съкрати живота на батерията. Друго, което ми направи впечатление е зарядното – то е безжично, което залепва за гърба на часовника. Опитах да го заредя като го поставя върху безжична пауърбанка, но не се получи – явно използват някакъв друг безжичен стандарт на зареждане.

Бих казал, че този часовник за своите около 50 лева предлага почти всичко, което може да се иска. Като минус за мен е големината – около 47 милиметра, която не подхожда на тънките ми китки и може би живот на батерията – около 3-5-7 дена, защото сум свикнал да не си зареждам часовника 15-20 дена…

И така препоръчвам умния часовник GT4 Pro, най-малкото, за да се докоснете до него и да го разцъкате, а и да видите какво днес може да получите от китайците срещу 50 лева.

Линк за закупуване на GT4 Pro в AliExpress