Джаджи

Как да си изберем подходяща качествена преносима батерия Power Bank

В нашето ежедневие да имаш в себе си преносима батерия Power Bank вече е необходимост, защото джаджите, които носим са толкова много, че все някоя от тях в даден момент трябва да бъде заредена. На пазара има толкова много модели и модификации на външни батерии, че понякога е трудно да направим правилния избор коя точно да си закупим. Основните различия са спрямо вида на входно-изходните портове, капацитета на батерията и нейната мощност и бързина на зареждане. И не на последно място трябва да внимавате за качеството на самата батерия. Това са основните критерии, за които трябва да внимавате, когато избирате Power Bank. Съветът ми е да си избирате банка с по-голяма мощност и бързина на зареждане, защото много скоро ще си смените джаджите и ще имате нужда от по-бързо зареждане.
За съжаление в България повечето външни батерии са с ниско и съмнително качество, а дори когато са маркови се оказва, че голяма част от тях са ментета. Препоръчвам закупуването им от Алиекспрес или други подобни магазини, но имайте предвид, че ще трябва да отделите малко време, за да намерите търговец, който да предоставя доставка до България, защото повечето пощенски служби имат ограничения в превозването на литиево-йонни батерии.

Сега ще ви запозная с няколко марки и модели на батерии, които гарантирано са с отлично качество.

Xiaomi 10000 mAh Mi Power Bank 3

Xiaomi Mi Power Bank 3
Xiaomi Mi Power Bank 3

Това е външна батерия с капацитет 10000 милиампера. Имайте предвид, че при почти всички батерии реално след конвертирането от 3.7 волта на 5 волта капацитета е около 6200 милиампера. Това го споменавам, защото на много места чета оплаквания, че някой си купил 10000mAh за реално била с почти наполовина капацитет.
Тази батерия има разнообразие от портове, поддържа бързо зареждане и в двете посоки, компактна и стилна. Има и режим за зареждане на устройства, които искат по-нисък ток – фитнес гривни, блутут хендсфри и подобни.
Линк към продукта

Xiaomi Redmi 20000mAh 18W QC3.0 

Redmi 20000mAh Power Bank
Redmi 20000mAh Power Bank

Отново качествена пауър банка на Xiaomi с microUSB и Type-C и бързо зареждане, но и с капацитет 20000 милиампера
Линк към продукта

Baseus Power Bank 20000mAh 22.5W/65W

Baseus Power Bank 65W
Baseus 2000mAh Power Bank 65W

Марката Baseus също предлага много качествени преносими батерии. Представям ви два техни модела с мощност 22.5 вата и 65 вата, с поддръжка на Quick Charge и PD, разнообразни входове и изходи и капацитет 20000mAh. С батерията с мощност 65W освен телефон и таблет може да зареждате и почти всеки един лаптоп.
Линк към продуктите

Същата марка има и модел с капацитет 30000mAh и повече входа и изхода. Цената е висока, но наистина си заслужава. С нея може да заредите всичко.
Линк към този модел с доставка от Европа

FLOVEME QC 3.0 Power Bank 10000mAh 

Floveme Power Bank
Floveme Power Bank 10000mAh

Тази пауърбанка от неизвестна най-вероятно за вас марка се оказа доста качествена, а понякога и на много ниска цена. Предлага два изхода с поддръжка на Quick Charge 3.0 и има microUSB вход и Type-C вход/изход.
Линк към продукта

В заключение ще ви посъветвам да не пестите пари, когато става дума за качественото зареждане на вашите устройства, за да може винаги да имате добър ток и за да не повредите джаджите си със съмнителни продукти. По-добре да си закупите марков и доказал се продукт, отколкото постоянно да сменяте преносимите си батерии.
Ще бъде полезно ако и вие напишете от какви марки и модели Power Bank сте доволни.