Разни

Защо има онлайн разпродажби на 11.11

Повечето от вас знаят, че няколко пъти в годината има разпродажби и хората харчат пари като луди. Сигурно си мислите, че най-големите разпродажби са в деня на Черния петък и това е така, но същността на Черен петък е разпродажби с големи намаления само във физически магазини. Черният петък е петъка след денят на благодарността (тази година е на 27-ми ноември) и този ден бележи начало на коледните покупки. В този ден, който е доста популярен в Щатите, обикновено се предлага намаление на цените на стоките и чувствителните към изгодата американци започват лудо пазаруване. Много работодатели отчитат интереса на своите подчинени и дават свободен ден на служителите във фирмата. В Черния петък магазините отварят много рано – около 5 сутринта, а някои най-големи търговски вериги – даже в полунощ. Тогава може да видите огромни опашки пред магазините и физическа саморазправа. Последните години много фирми и сайтове, включително в България се опитват да се включват в разпродажбите онлайн, което изобщо не е в същността на Черния петък.

Друг период, известен с големи намаления са дните около началото на китайската Нова година. Тогава китайците се разчувстват покрай празниците и двуседмичната почивка и правят значително намаление на цените (с други думи разкарват старата стока)

В последните години се появи и една друга дата, нарочена за големи онлайн намаления и това е датата 11.11. Но защо са избрани точно тези четири единици? Всички знаем за романтичния 14 февруари, когато се празнува св. Валентин от влюбените двойки. Китайците, като един толерантен народ, решават, че и самотните хора, трябва да имат свой празник, и че най-вече те са много уязвими да похарчат част от парите си, когато са самотни и депресирани. Именно затова те избират този ден посветен на самотниците да е 11.11 като единиците са символ на самотата им. Не трябва да се подценява и фактът, че тази дата винаги се пада преди Черния петък. Последните години показва, че всъщност най-големите онлайн намаления в китайските сайтове са точно на 11.11 и тогава се реализират най-големите печалби.

Най-известния магазин с най-много и истински намаления за 11.11 е Aliexpress, които още от края на месец октомври започват множество игри, от които може да вземете допълнително много купони за намаления. Игрите включват дейности като различни игри, поливане и отглеждане на дръвчета, които после ви се отблагодаряват с купони, посещения на страници и други. Ако на ден отделяте по около 5-10 минути в приложението на Aliexpress, то на 11.11 може да разполагате с намаления, купони за 10, 20 дори и 30 долара. По този начин на тази дата, ако сте малко по-съобразителни ще можете да си купите някоя желана от вас джаджа на доста добра цена. Ще ви излезе и още по-евтино, ако ползвате и някоя от системите за кешбек.