Разни

Как да пазаруваме по-евтино от Алиекспрес

Алиекспрес по принцип предлага много евтини продукти, но не винаги това, което намерите първо в сайта е най-евтино и ще ви излезе най-евтино. Затова ето няколко насоки как нещата, които си купувате да ви излязат още по-евтино.

Търсене, търсене, търсене

Не винаги първото нещо, което намерите в търсачката е най-евтино, затова не бързайте и отделете половин час да потърсите продукта, който търсите още няколко пъти по няколко различни начина и описания. Също така преглеждайте и продуктите, които самият Алиекспрес ви предлага в края на описанието на продукта. Търсете и през браузъра на компютър и през мобилното приложение на Алиекспрес и ще видите, че резултатите може да бъдат различни.
Отбележете в „любими“ продукта, който търсите и ще видите как Алиекспрес сам ще ви предлага подобни на него. А като отидете във вашите „любими“ ще видите отстрани на всеки един артикул линк, който ще ви предложи подобни продукти. Така може да намерите по-добри цени от тези, които търсачката ви е предложила.

Купони и кодове в Алиекспрес

Алиекспрес често предлага и купони или кодове на страницата на продукта, които не всички забелязват. Обикновено купоните са за по 1, 2 или 5 долара, но понякога има и попадения и купоните смъкват съществено цената на джаджата, която сме си харесали. В менюто за купони понякога има и кодове за отстъпка, които се въвеждат накрая непосредствено преди заплащането.

Получаване на купони

Специални цени за последователи на магазините

Не за всички потребители цените на един и същ продукт са еднакви. За моя милост, понеже съм диамантен потребител на Алиекспрес някои магазини ми предлагат по-ниски цени на стоките си. Но има и още един номер, с който да намалите цената на някои неща. Опитайте да последвате „Follow“ магазините от които често пазарувате и ще забележите, че някои от нещата ще са със специална ексклузивна фенска цена.

Специални цени за фенове на магазините

По-изгодни курсове на долара при пазаруване

Когато пазарувате в друга валута и плащате с дебитната си карта, издадена от българска банка, то курсът на долара се определя от банката картоиздател. Има начин този курс да бъде по-изгоден за вас и да е с няколко стотинки по-нисък. Едно от тези решения е да пазарувате през карта Curve, която използва вътрешните междубанкови курсове и така ще спестявате допълнително при всяка ваша покупка. Повече за Curve може да видите тук. Curve може да комбинирате и с кешбек карти като Vivid и Crypto.

По-евтино с Кешбек

Използвайте кешбек, при който след определено време се връщат няколко процента от заплатеното от вас и по този начин стоките ще ви излязат още по-евтино. Може да използвате някоя от системите, които съм изпробвал TopCashBack.com, Letyshops.ru или Quidco, описани в тази статия. Прегледайте тук и вътрешния кешбек, който се предлага от Алиекспрес. Има и безплатни дебитни карти, които предоставят кешбек като Vivid и Crypto

И не на последно място – следете Facebook страницата на Чайна Майна, където ежедневно се публикуват най-добрите оферти от Алиекспрес и други китайски сайтове.