АудиоМобилниРазни

Безжични слушалки VIVO iQOO TWS Air Pro

Ето, че отново дойде време да сменя портативните си безжични слушалки. До сега бях с FIIL CC2 Earbuds Xiaomi Youpin от които бях много доволен, но за да не свиквам с един и същ звук съм решил да си сменям слушалките през 1-2 години.

iQOO TWS Air Pro са абсолютно същите като характеристики със слушалките VIVO TWS Air Pro, но носят подбранда на VIVO – iQOO и са украсени със специфичен жълт цвят. Компактни са, влизат наполовина в ухото (не са тапи), стоят здраво и са удобни за дълго слушане. В началото като ги тества бях леко разочарован – въпреки по-новото поколение и по-добри характеристики тези малки слушалки ми звучаха малко по-зле от сегашните ми FIIL CC2, а идеята беше да ги надградя. После обаче се сетих, че имат приложение Vivo Earphones, където има настройки и от където се включва активното шумопотискане. Да, тези слушалки имат такова и всъщност беше основна причина да ги поръчам и изпробвам.
След инсталиране на приложението и свързване на слушалките звукът се промени – звучат много по-добре с включено щумопотискане и DeepX Stereo ефекта Clear Voice.

Динамиката се подобри, звукът се балансира, басите станаха дълбоки, високите кристални, разшири се стерео панорамата, но много приятно, създавайки впечатление, че слушаме с големи слушалки. При всякакви други изпробвани настройки слушалките или звучат много басово и приглушено или много плитко и с изтънени среди и високи честоти. С приложението вече слушалките определено са със стъпка напред от предишните ми слушалки и основна причина за това е активното шумопотискане, което е на две нива – средно и по-леко. Приложението няма много настройки – шумопотискане, управление чрез докoсване на слушалките , DeepX Stereo effect, възможност за ъпгрейд на фърмуера и показва заряда на слушалките и кутийката. При мен когато инсталирах приложението от Google Play Store то не откри слушалките и се наложи да намеря .apk файл през Google, който да инсталирам. После приложението се ъпдейтна и всичко беше наред.

Следващите слушалки, към които в момента съм се насочил са SoundPEATS Air4 отново с Bluetooth 5.3, но и с новия чип QCC3071 и с AptX, който в iQOO TWS Air Pro липсва – налично е само SBC и AAC.

Основни спецификации:

Semi-in Ear design
14.2mm driver units
3D Panoramic Audio/DeepX 2.0 Stereo effect
Bluettoh v5.3; AAC/SBC code support
Three Microphone
ANC adaptive active noise cancellation
Game mode with 88ms Ultra-Low-Latency
Dual Microphone AI Call reduction
Dual Connection support, Find my earbuds
Battery: 29mAh (per earbuds); 420mAh (Case)
Battery life: Up to 30hrs; Supports Type-C fast charging
IP54 Water and Dust resistance
Colors: Star Yellow; Star Diamond White