ДжаджиРазни

Портативна гейм конзола с 10000+ ретро игри X9 Plus

Най-накрая след няколко незадоволителни опита успях да си намеря портативна гейм конзола с ретро игрички като Super Mario, Contra, Cadillacs and Dinosaurs, Street Fighter, Mortal Combat, „Танкчетата“, Golden Axe, Capitan Commando и други подобни от детството ми. Слабите места в предишните конзоли, които си купувах бяха или малко игри, или само игри от един вид емулатори (Sega, Mame, NES) или много лошо изпълнение и трудно управление на контролите (бутони и джойстици).

Тази игра, на която се спрях е X9 PLUS 16GB 10000+ и разполага с 5.1 инчов дисплей и съдържа игри от 8 бита до 128 бита на десетина топ гейм емулатора – PS1, CPS1, CPS2, GBA, SFC, GBC, GB, FC, NES, NEOGEO, МАМЕ. Идва с 16 гигабайтова microSD карта, на която има около 10 000 различни игри, като някои от тях ги има в различни международни версии и редки издания. Почти няма игра, за която да се сетите и вътре да не присъства.

На „десктопа“ има изведени няколко по-известни игри, а останалите може да потърсите по тяхното заглавие в търсачката или като влезете във файловата система и разгледате каталозите. За всяка една игра може да запазите текущия прогрес, до където сте стигнали (SAVE) и после да си го заредите, за да продължите напред (LOAD). Има и няколко настройки – да променяте контролите на играта, настройки за звука и други. Контролите (копчетата и джойстиците) са много удобни и за около два месеца игра не съм имал проблеми с тях.

Ако игрите не са ви достатъчни или забележите липсваща такава, то може да си потърсите в интернет рома на играта от съответната платформа и да си го качите на картата. Освен за игри конзолата има възможност за възпроизвеждане на видео, аудио, снимки и четене на електронни книги. Реалното време, което може да играете със заредена батерия е между 3-4 часа, тя е вградена и се зарежда за около 1-2 часа с miniUSB кабел. Яркостта и цветовете на дисплея са повече от задоволителни, има и вградени говорители, за да се насладите на познатите ретро мелодийки докато играете, а ако не искате да пречите на околните може да си свържете кабелните слушалки с 3.5мм жак. Разполага и с TV изход, но за сега не ми се е налагало да го ползвам.

Определено с две ръце препоръчвам тази портативна ретро конзола със средна цена около 40 долара – изглежда добре, разполага с наистина много разнообразни игри, удобни копчета и джойстици.

Линк от къде е закупена конзолата – подобрена версия с по-добра батерия и по-добър дисплей

Подобна конзола от Aliexpress

Още една подобна конзола