Аудио

Bluetooth слушалки FIIL CC2 Earbuds Xiaomi Youpin

Линк към FIIL CC2 в Aliexpress

Както вече споменах и преди дойде време да сменя така харесваните от мен слушалки Tronsmart Onyx Ace заради един дребен проблем с кабелче на кутийката им, нищо, че един приятел набързо успя да ги поправи. За цена от около $30 тези слушалки удовлетворяваха потребностите ми – звук, удобство, функции и размери. Въпреки това, бях решил да сменя слушалките с малко по-скъпи по-ново поколение безжична технология. Затова по време на разпродажбите на Алиекспрес по случай 11 годишнината им се огледах за подобен вид слушалки и се спрях на няколко модела, които привлякоха вниманието ми. Изборът ми се спря на FIIL CC2 – цената им е около 55 долара.

FIIL CC2


FIIL е една от стотиците марки от екосистемата на Xiaomi. Моделът CC2 е подобрена версия на CC като основните подобрения са Bluetooth 5.2, бързо зареждане, по-добре шумоподтискане и по-добър живот на батерията, а всичко това не е никак малко. Моя избор е най-вече заради дизайна им – трудно е да разбереш как свирят едни слушалки само по картинки, но реших, че трябва поне да изглеждат готино 🙂 От прочетените ревюта разбрах, че звукът е добър, силен и с добър бас.

Ето и малко спецификации на слушалките

 • Bluetooth version: Bluetooth 5.2
 • Transmission distance: >10 meters
 • Bluetooth audio decoding: ACC, SBC
 • Single battery life: >5 hours
 • Extra battery life of the charging box: >27 hours
 • Battery capacity: earplugs (~30mah), charging box (500mah, 3.7V)
 • Charging time*: earphone about 50 minutes, charging box 2 hours (wired)
 • Speaker size: 13.1mm customized titanium diaphragm
 • Speaker frequency response: 15Hz~22kHz (BT)
 • Speaker sensitivity: 123 dB SPL@1mW
 • Speaker distortion: <0.5% @110dBSPL, 1KHz

Ами да ви кажа звукът наистина е много добър – силен, с мек бас, ясни среди и добри високи честоти. Използват TWS технология, при която всяка слушалка се свързва отделно към телефона. Имат система за потискане на шума при телефонни разговори. При тестове, които извърших всеки ми казва, че ме чува много добре и ясно и че когато не говоря се чува някакъв шум около мен, но в момента, в който заговоря се чува само моя глас. Дизайнът им наистина е стилен и функционален и са направени от качествени материали. В кутийката се държат здраво от магнити. Слушалките са изключително ергономични и за пръв път слушалки от този тип се заклещват добре на ушите ми. Има специално приложение за телефона, където може допълнително да се наглася еквалайзер или различни режими – за музика, видео или игри – съответно с различна латенция на звука. Приложението показва и информация за това колко са заредени всяка една от слушалките и кутийката. От него може и да проверявате и ъпдейтвате фърмуера. И нещо, с което ме впечатли програмката – има секция от където може да си направите burn-in на слушалките и дори да ви отброява колко часа са били в този режим! Слушалките тежат по само 4 грама и поддържат Quick Charge, като при зареждане от 5 минути ще слушате около един час, а това също е голямо удобство.

Като цяло след седмица използване съм много доволен от тях, препоръчвам ги в този ценови клас и мисля да ги задържа като основни портативни bluetooth слушалки. Като единствен за сега минус мога да отбележа, че не разполагат със сензор, който да спира музиката когато се махнат от ушите и, който да деактивира тъч функциите им, защото като ги слагате или махате лесно може да се активират.
Линк към FIIL CC2 в Aliexpress