Кешбек – или как да пазаруваме и да ни връщат пари.

Кешбекът представлява вид отстъпка от цената, при която след определен период време вие получавате обратно част от сумата, която сте заплатили за продукта. Процентът, който ви връщат варира, като може да е от около 1%, а понякога стига и до 20-30%. Опитът показва, че средния кешбек в повечето случаи е около 5-6%.

Как работи – идеята е преди да купите нещо да посетите съответния кешбеш сайт и през него после да посетите търговския сайт, от който ще пазарувате (примерно Алиекспрес)

Ето и двата сайта, които използвам за кешбек.

TopCashBack.com

Кешбек от TopCashback

Този сайт в повечето случаи предлага добър процент кешбек и бързо може да натрупате пари в акаунта си. Кешбека се трупа в долари, които после може да прехвърлите в PayPal акаунта си. Не забравяйте, че кешбека се появява до няколко дена, а може да го изтеглите обикновено след 30-40 дена. Ако се регистрирате от този референтен линк ще получите бонус между 10 и 20 долара, в зависимост от текущите промоции.

Letyshops.ru

Друг подобен сайт за кешбек, където понякога кешбека за някои сайтове е по-голям. Изплащат кешбека в рубли, които аз лично после ги прехвърлям в PayPal акаунта си и там си ги харча или обръщам в долари или евро. Отново принципът е същия – регистрирате се и след това търсите съответния сайт, от който ще пазарувате и го посещавате. И отново, ако се регистрирате от този референтен линк ще получите някои благинки.

Аз лично използвам само тези два сайта, но има още много сайтове за кешбек, затова напишете в коментарите ползвате ли кешбек и кои сайтове ползвате за това.

[gs-fb-comments]