За дома

Презареждаеми Li-ion батерии Beston 1.5V ново поколение АA R6 батерии

Това са сравнително ново поколение AA R6 батерии, презареждаеми, като акцентът тук е, че за разлика от стандартните такива батерии, които са 1.2V, тези са с напрежение 1.5V както алкалните. Тайната е, че вътре всъщност са разположени литиево-йонни батерии с по-високо напрежение, което на изхода се смъква до 1.5 волта.

Батерии от този вид, които са качествени и заслужават внимание:
https://s.click.aliexpress.com/e/_AfV0os
https://s.click.aliexpress.com/e/_AY3xrw

Купих тези батерии, защото търся алтернатива на стандартните Ni-Mh батерии, но с по-висок капацитет и издръжливост. След дълго търсене открих няколко китайски марки и реших да тествам една от тях – Beston. Описанието на тези нов вид поколение батерии изглеждаше обещаващо и си ги поръчах. Тук е моментът да се отбележи, че за зареждането на тези батерии е необходимо специално за тях зарядно – поръчах си и такова. Цената не изглежда добра, но нормално – все пак е нова технология на пазара.

Като плюс може да се посочи, че за разлика от другите батерии се зареждат по-бързо.

Минус е, че до края държат 1.5 волта, което е добре за техниката, но и после рязко падат.

Ето какво показаха тестовете ми. Използвах 4 броя Beston 3000mWh 1.5V (Обърнете внимание, че това са mWh, а не mAh) батерии в аудио рекордер Zoom H6, записващ един стерео микрофон и още дин моно кондензаторен микрофон, изискващ фантомно захранване от 48V – общо 3 канала звук. Резултата е – 5 часа и 55 минути докато изключи рекордера.
След това използвах Ni-Mh батерии на IKEA Ladda – 4 броя 2450mAh 1.2V, които всъщност са производство на Panasonic/Eneloop – рекордерът издържа 11:55 минути. Между другото IKEA наскоро обявиха, че спират производство на небезизвестните им алкални батерии за еднократна употреба и ще продават само презареждаеми батерии.
Изводът оставям на вас. Може би за друг вид техника резултатите ще са различни, но на мен определено не ми вършат работа.

Ето и линк към продукта:

https://s.click.aliexpress.com/e/_AN6gOt

Може и да не съм случил на добра марка, затова ето и линк към подобни батерии на други производители:

Батерии от този вид, които са качествени и заслужават внимание:
ZNTER – https://s.click.aliexpress.com/e/_AfV0os
BASEUS – https://s.click.aliexpress.com/e/_AY3xrw
Palo – https://s.click.aliexpress.com/e/_ArnvaV
KENTLI – https://s.click.aliexpress.com/e/_AceesH
Dolidada – https://s.click.aliexpress.com/e/_9ihgIp