Джаджи

Смарт часовник Zeblaze GTS с функция за говорене по телефона.

Време е да напиша няколко думи за още един смарт часовник, който тествах наскоро – Zeblaze GTS. Разликата с предишните модели е това, че чрез него може да провеждате телефонни разговори. Няма eSIM или SIM слот, а просто се свързва през втори блутут протокол към телефона ви и така може да говорите и слушате през него.

Фирмата Zeblaze има много модели смарт часовници зад гърба си, така че имат опит с този вид джаджи. Часовникът пристига в стилна черна кутийка, заедно със зареждащ кабел. Дисплеят е добър и ярък. Има всички стандартни опции за такъв вид часовници – получаване на съобщения от Facebook, SMS, Skype, Instagram, WhatsApp. Ако искате да получавате от други програми нотификации ще трябва да включите отметката Others.
Мери пулс, кръвно, кислород в кръвта, крачки, показва и колко и как сте спали, прогноза за времето. Ще ви послужи и ако спортувате – има няколко спортни режима. Може дистанционно да управлявате камерата или музикалния си плеър. Освен това показва кой ви търси, може да отговорите или затворите, да набирате номера и да провеждате телефонни разговори през часовника. Общо взето пълен набор от функции. Часовника се свързва с два блутута BT V5.0+V3.0 – единият към приложението, за да ви препраща нотификации и синхронизиране с телефона, а другият е за телефонни разговори.

След няколко дена ползване бих казал, че е доста добра машинка и всичко работи както е описано. Има много силна вибрация. Проведох и телефонен разговор и чувах събеседника си добре, той също ме чуваше нормално. Живота на батерията, когато е изключено постоянното мерене на пулс ще е около седмица, което не е зле. Ако говорите през него дните чувствително ще намалеят, от производителя дават 220 минути разговори. Свързва се с приложението Da Fit и има достатъчно опции за такъв вид часовник.

Като минус мога да посоча живота на батерията реално около 7 дена, но да не забравяме, че съм се разглезил с моя часовник Amazfit Bip на Xiaomi, който зареждам през около 40 дена. Също и това, че в раздела за нотификации не изписва в колко часа е получено съобщението.

Определено за смарт часовник с толкова фунции и цена около 45 лева го препоръчвам. Линк с ниска цена ще откриете накрая на статията.

Zeblaze GTS Спецификации

DeviceGTS watch
ShapeSquare
Dimension43*37*11mm
Weight38g
ColorsBlack, Silver, Gray,
DisplayIPS
Screen Size1.54 Inch
Screen Resolution240 x 240 pixels
Compatible OsAndroid & IOS
SensorsHeart rate sensor Proximity sensor Accelerometer
GPSNo
NFCNo
ECGNo
Multi-sports modeYes
Bluetooth CallYes
Blood Oxygen monitorYes
Blood Pressure monitorYes
WaterproofIP67
Additional FeaturesSedentary reminder Sleep monitor Alarm Barometer Brightness Adjusting etc
Battery Capacity240mAh
Normal usage7 days
AppDa fit
StrapSilicone
Packing listGTS watch User Manual Charging Cable

Галерия

Линк към продукта

Цена около 40 лева