ВидеоЗа дома

IP Камера – няколко модела с интересни функции

В последните години камерите станаха много популярни и всеки може да си позволи да има IP Камера в дома си. Това е интересна технологична джадж, предоставя много интересни функции и възможности и може да се използва за много различни дейности.
Колкото и да съм фен на марката Xiaomi, определено не ви препоръчвам техните камери. Причината е, че могат да се използват само с тяхното приложение и че са много затворени като функции и изцяло минават през китайски сървъри. Ще ви представя няколко модела IP камери, които според мен са на ниска цена, с интересни функции и определено си заслужават парите.

INQMEGA 1080P Cloud IP Camera (линк) 

IP Камера

Красива и компактна бюджетна IP камера с резолюция 1080p. Поддържа нощен режим, може да се управлява и да върти главата си, засича движения и сигнализира, проследява автоматично движещи се обекти. Може да чувате звук през нея и да говорите, има и слот за microSD карта. И основния плюс е, че работи с приложенията Tuya и Smart Life. Това са приложения, които съществуват отдавна и през тях може да добавяте различни по вид смарт устройства и да си спестите да ползвате за всеки уред отделно приложение.
Ако имате проблем със свързването на камерата, имайте предвид, че повечето камери не могат да се свържат чрез 5GHz Wifi мрежа.

INQMEGA TUYA IP Камера (линк)

Още една камера от същата марка, като разликата тук е, че има специален бутон на камерата, който след като се натисне може да се осъществи конферентен разговор. Тази камера също може да се ползва с приложенията Tuya и Smart Life. Моя избор за тест на камера се спря имено на тази камера.

BlitzWolf BW-SHC2 1080P (линк)

Камера с подобни параметри на горните две от марката BlitzWolf, които в последните години се отличиха като фирма с качествени продукти на добра цена. Разликата тук е, че формата на видео компресия е от по-ново поколение – H.265, което е добре, защото използва по-малък трафик на интернет данни и по-лесно ще се свързвате с камерата през телефона, когато не сте си вкъщи.

IP камера скрита в играчка робот (линк)

Още една управляема камера, която се отличава с това, че камерата е маскирана като робот играчка и е подходяща за по-скрито ползване. Отличава се с това, че е само 1 мегапиксел. Иначе си поддържа разговори през камерата и нощен режим, както и слот за microSD карта до 64 гигабайта.

Разбира се има още стотици модела, но тези ми направиха най-голямо впечатление за функциите, които поддържат и качеството спрямо ниската си цена. И накрая отново ще ви препоръчам при избор на IP камера да избирате тези модели, които може да се използват с приложенията Tuya и Smart Life, а ако имат и функцията за гласов контрол, чрез Google Home или Alexa ще е още по-добре.